(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Perníková rajská omáčka z Kladna
Potřebné ingredience
Hovězí maso nebo vepřové, sůl, cibule, 1 rajčatový protlak, 2 bobkové listy, 5 nových koření, 5 celých pepřů, špetka tymiánu, 1 balíček medových perníčků s rumovou polevou ( Opavie).
Postup přípravy
Maso dáme vařit do osolené vody. V kastrolu osmažíme cibuli, přidáme protlak a koření a podlijeme vývarem z masa. Perníčky namočíme taky do vývaru zvlášť do misky až z nich bude hustá kaše. Asi půl hodiny před dokončením vaření přidáme kaši z perníčků a tím se zahustí celá omáčka. Přecedíme a vložíme maso. Podáváme s kynutým knedlíkem.
Namočené perníčky ve vývaru
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 3. 2013, 16:11
celkom zaujímavá kombinácia
Tereza K.
(upraveno)
12. 3. 2012, 9:25
Je úplně skvělá dnes udělám znova děkuji za receptík
aknalb6677
(upraveno)
23. 12. 2011, 9:06
dnes bude na oběd ,tak jsem zvědavá
maknpp
(upraveno)
12. 11. 2010, 16:58
Zdravím Stáňo,mooooc děkuji za tento dokonalý recept.Už dříve jsem byla chválena svou rodinou jakou vařím dobrou rajskou,ale tu co jsem vařívala je proti této slaby odvar!Odedneška rajskou jedině Kladenskou perníkovou!!!! Mám vyřídit obrovskou pochvalu i od našeho tatínka,který mimochodem o gastronomii i píše...Takže vřele dík Krásné dny Marcela s rodinou
sburicova
(upraveno)
17. 11. 2010, 21:59
@maknpp
Jé Marcelko, to jste mě moc potěšila , já když ji po mě ten můj chtěl prvně, tak jsem tomu moc nevěřila, ale fakt je famózní a pozdravujte tatínka, že moc děkuji , chystám se na ni o víkendu
chalupnicka
(upraveno)
14. 10. 2010, 13:52
Díky za vložení receptu-moje švagrová/mimochodem z Kladna/ ji takhle dělá ,dělá ji pro celou obrovskou rodinu a můžou se ujíst.
sburicova
(upraveno)
17. 10. 2010, 23:55
@chalupnicka
Tak to zdravím Kladeňáky, vaří se tam moc dobře